DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Děláme si sami pivo, víno, medovinu, cider, šumivé nápoje a další unikátní speciality

Nick Moyle, Richard Hood

Dva žízniví kamarádi, zahradníci Nick Moyle a Richard Hood, uskutečňují revoluci v domácí výrobě alkoholu. Autorská dvojice vás přesvědčí, že vyrábět si vlastní alkoholické nápoje může být překvapivě rychlé, snadné a nenákladné. Dva žízniví zahradníci vzali své dvě velké lásky - alkohol a zahradničení - a rozhodli se vás inspirovat, jak zpracovat přebytky z vaší sklizně, z nákupu surovin z farmy či ze supermarketu ve fantastickou různorodost nápojů. Kniha obsahuje sedmdesát receptů na výrobu piva, vína, medoviny, cideru, šumivých nápojů, likérů a dalších unikátních specialit. Jsou zde popsány základní postupy všech metod výroby. Kniha odhaluje mýty, oslavuje experimenty a zahání obavy z vědy zvané fermentace.

Kč bez DPH DPH 10% Kč vč. DPH
362,73 36,27 399,00

 

 

imageDomácí likéry z ovoce a ořechů

Ivana Tischlerová

Ovoce obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a dalších účinných látek, které jsou naprosto nezbytné pro zdraví, krásu i vitalitu. Domácí výroba likérů je jeden z příjemných způsobů, jak tyto zdraví prospěšné látky využít v plné míře nejen během sezóny, ale i v zimním období. Všechny uvedené receptury autorka osobně vyzkoušela a upravila tak, aby si likéry zachovaly co nejvíce účinných látek. Krom toho, že jsou zdravé, jsou ale také neskutečně dobré! Ať už jste milovníci koňaku, drsné kořaly, sladkých "tlamolepů" nebo vína, ten svůj recept na báječný likér tady určitě najdete!

Kč bez DPH DPH 10% Kč vč. DPH
     

 

                                           KNIHA JE MOMENTÁLNĚ NEDOSTUPNÁ

 

 

Domácí výroba slivovice a ostatních destilátů, ovocných šťáv, sirupů a vín

Helena Uhrová

Velké oblibě se znovu těší zpracování ovoce na šťávy, kompoty, marmelády, vína i destiláty. Nejen majitelům zahrádek a ovocných sadů, ale i těm, kteří využívají volně dostupných darů přírody, začínajícím i zkušeným zpracovatelům ovoce nabízí tato knížka v jednotlivých kapitolách přehled o tom, jak si vyrobit kvalitní šťávy, vína a ovocné destiláty. Krok za krokem vede čtenáře od výběru ovoce přes jeho úpravy a zpracování až ke konečným produktům. Kapitola o výrobě ovocných destilátů je zpracována na základě nejnovějších poznatků a zkušeností z této oblasti. Zvláštní kapitola je věnována smyslovému hodnocení destilátů vyrobených z nejčastěji zpracovávaných druhů ovoce v ČR. V knize popsané nemoci, chyby a vady vín a destilátů vám pomohou odhalit příčiny jejich vzniku.

Kč bez DPH DPH 10% Kč vč. DPH
244,55 24,45 269,00

 

 

Jak se dělá cidre, calvados, pommeau

Helena Uhrová

Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici. V poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor - jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu? Krok za krokem vede k tomuto cíli čtenáře zkušená odbornice doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé recepty na jídla a nápoje připravené s použitím calvadosu.

Kč bez DPH DPH 10% Kč vč. DPH
244,55 24,45 269,00

 

 

imageJak vypálit lepší slivovici

Jaroslav Balaštík

Příručka o pálení slivovice vydaná k otevření Muzea lidových pálenic ve Vlčnově.

Kč bez DPH DPH 10% Kč vč. DPH
262,73 26,27 289,00

 

 

 

Likéry od jara do zimy

Susanne Oettleová

Kniha seznamuje s nejušlechtilejšími vůněmi a chutěmi domácích likérů z ovoce, bylinek a koření. Zkušená bylinkářka Susanne Oettleová ukazuje, jak si sami můžeme jednoduše vykouzlit svůj vlastní likér ze surovin, které se nacházejí kolem nás, ve všech ročních obdobích. Představuje téměř 50 tradičních rodinných i nově vyladěných receptur na klasické i nevšední likéry, od bezového přes jedlový a ostružinový až po likéry z pečených jablek či lískových oříšků. Dává i cenné rady týkající se výběru plodů a bylinek, správného nakládání do různých druhů alkoholu a přiměřené doby a místa zrání. Především ale učí, jak si vychutnat lahodné nápoje všemi smysly, a nabízí jedinečnou inspiraci pro vlastnoruční výrobu přírodních likérů v domácí kvalitě, bez přidaných látek či konzervantů.

Kč bez DPH DPH 10% Kč vč. DPH
253,64 25,36 279,00

 

 

imagePálíme ovoce

Klaus Hagmann, Birgit Essich

Tato kniha uceleně zprostředkovává základní znalosti o ovocných druzích a přísadách, stejně jako o nezbytné fyzice, chemii a mikrobiologii. To umožnuje začátečníkům snadnější první kroky a zkušeným destilatérům přináší informace o pozadí výroby a hodnocení kvalitních ovocných destilátů.

Kč bez DPH DPH 10% Kč vč. DPH
     

KNIHA JE MOMENTÁLNĚ NEDOSTUPNÁ

 

imagePříprava kvasu na výrobu slivovice

Jan Jílek, Jos. A. Zentrich

Podrobný popis výroby domácí slivovice a ostatních ovocných destilátů (pálenek) se zaměřením na úpravu ovoce a na přípravu ovocných břeček určených k fermentaci (kvašení).

Kč bez DPH DPH 10% Kč vč. DPH
180,00 18,00 198,00

 

 

 

 

imageVýroba destilátů z vlastního ovoce

Josef Škopek

Praktická příručka seznamuje se správnými postupy při přípravě vlastních destilátů, od sběru vhodného ovoce po přípravu kvasu, vlastní destilaci, úpravu a skladování, nechybí zde ani potřebná legislativa.

Kč bez DPH DPH 10% Kč vč. DPH
89,09 8,91 98,00