Domácí marmelády od Hanky
Hana Chmelíková
Domácí marmeláda je nejlepší! Můžete si vychutnat lahodné ovoce a vlastní porci léta. Je to zábava a výroba nezabere mnoho času. Výhodou domácích marmelád je to, že vždy víte, co se ve skleničce ukrývá. Je na vás, jaké chuťové kombinace ovoce, bylinek a koření zvolíte. Mé recepty jsou jednoduché, rychlé, v BIO kvalitě a hlavně chutné. Můžete tak vykouzlit pro sebe a své blízké tu nejlepší ovocnou báseň. Co třeba JAHODOVÁ S ČOKOLÁDOU, MALINOVÁ S MÁTOU nebo POMERANČOVÁ S WHISKY ... Příběh své cesty za marmeládou a téměř 100 receptů s vyprávěním jsem sepsala do této knížky. Hanka
Kč bez DPH | DPH 10% | Kč vč. DPH |
254,55 | 25,45 | 280,00 |
Konzervování a zavařování
Dick a James Strawbridgeovi
Každý z nás už si zřejmě někdy pochutnával na domácích zavařeninách a mnozí nostalgicky vzpomínáme na časy, kdy jimi voněla celá babiččina spíž. Proč ale jenom vzpomínat? Co vám brání pustit se do toho také?
S touto knihou se lehce naučíte vyrábět klasické džemy, ale i želé, sušené a kandované ovoce, nakládanou zeleninu, ovocná vína, kečupy a další lahůdky. Kromě toho ještě ušetříte a navíc budou vaše výrobky mnohem zdravější, než ty kupované. Najdete tu také množství výborných a nápaditých receptů, ve kterých své domácí výrobky můžete hned použít.
Kč bez DPH | DPH 10% | Kč vč. DPH |
53,64 | 5,36 | 59,00 |
Zavařování a konzervace
Jan Jílek
Kniha se podrobně věnuje zpracování a konzervaci ovoce a zeleniny v domácích podmínkách. Zaměřuje se na způsoby, jak lze rychle, šetrně a ekonomicky zpracovat přebytek zahradní produkce, jak prodloužit trvanlivost, svěžest a nutriční hodnotu rychle se kazících plodů téměř až do nové sklizně. Do detailu se seznámíte s přípravou nálevů kompotů a sterilované zeleniny, se zvláštními sterilizačními režimy pro jednotlivé druhy ovoce a zeleniny. Autor fundovaně pojednává také o chemickém složení poživatin a jejich významu pro výživu lidského organismu, popisuje změny jejich chemického složení během zrání a skladování a taktéž upozorňuje na řadu vnějších vlivů, které mají pro uchování kvalitativních vlastností konzervovaných plodů klíčový význam.
Kč bez DPH | DPH 10% | Kč vč. DPH |
81,82 | 8,18 | 90,00 |