DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

ENZYMY


Enzymy pro ztekucení ovocného kvasu

Pektolytické enzymy jsou přirozenou součástí buněčné hmoty ovoce a mají vliv na rozklad ovoce - uvolnění šťávy. Jde tedy pouze o aplikaci přirozených látek v koncentrovanější formě a tím ke znásobení jejich účinku. Jejich přídavek je minimální a v destilátu se nijak senzoricky neprojeví.

Dávkování: Výrobcem doporučená dávka se pohybuje v rozmezí 3 - 10 ml na hl kvasu podle druhu ovoce. Protože se přídavek enzymu v destilátu nijak senzoricky neprojeví a vzhledem k jeho nízké ceně, doporučujeme používat vždy 10 ml.

Způsob použití: Rozpustit ve vodě v poměru 1:10 (1 díl enzymu, 10 dílů vody) a přidat do kvasu. Důležité je dokonale promíchat a nechat působit. Po 2 - 8 hodinách opět kvas důkladně promíchat. Optimální pracovní teplota je 15 - 25 °C.

Informace o způsobu použití a dávkování enzymů jsou ke stažení zde.

 

Aktuální nabídka:
Produkt Množství DPH [%] Kč vč. DPH
Enzymy pro ztekucení ovocného kvasu 10 ml 21 31,00
Ztekucující enzymy pro obilné kvasy - na dotaz 1000 ml 21  
Enzymy pro zcukření obilné zápary - na dotaz  2000 ml 21  

Zboží zasíláme na dobírku. V tomto případě je k ceně účtováno poštovné a balné dle sazebníku České pošty + DPH.
Po předchozí domluvě je možný i osobní odběr zboží v Radkově.