ENZYMY
Enzymy pro ztekucení ovocného kvasu
Pektolytické enzymy jsou přirozenou součástí buněčné hmoty ovoce a mají vliv na rozklad ovoce - uvolnění šťávy. Jde tedy pouze o aplikaci přirozených látek v koncentrovanější formě a tím ke znásobení jejich účinku. Jejich přídavek je minimální a v destilátu se nijak senzoricky neprojeví.
Dávkování: Výrobcem doporučená dávka se pohybuje v rozmezí 3 - 10 ml na hl kvasu podle druhu ovoce. Protože se přídavek enzymu v destilátu nijak senzoricky neprojeví a vzhledem k jeho nízké ceně, doporučujeme používat vždy 10 ml.
Způsob použití: Rozpustit ve vodě v poměru 1:10 (1 díl enzymu, 10 dílů vody) a přidat do kvasu. Důležité je dokonale promíchat a nechat působit. Po 2 - 8 hodinách opět kvas důkladně promíchat. Optimální pracovní teplota je 15 - 25 °C.
Informace o způsobu použití a dávkování enzymů jsou ke stažení zde.
Produkt | Množství | DPH [%] | Kč vč. DPH |
Enzymy pro ztekucení ovocného kvasu | 10 ml | 21 | 31,00 |
Ztekucující enzymy pro obilné kvasy - na dotaz | 1000 ml | 21 | |
Enzymy pro zcukření obilné zápary - na dotaz | 2000 ml | 21 |
Zboží zasíláme na dobírku. V tomto případě je k ceně účtováno poštovné a balné dle sazebníku České pošty + DPH.
Po předchozí domluvě je možný i osobní odběr zboží v Radkově.